Naturligtvis
Biologisk mångfald i skogen

Biologisk mångfald i skogen

July 27, 2020

Biologisk mångfald är ett begrepp som vi hört mycket om de senaste åren. Vi läser rapporter om att djurarter dör ut och att vi måste ta till åtgärder för att gynna våra viktiga ekosystem. Ofta pratas det om vad vi kan göra i våra trädgårdar, i odlingar och inom lantbruket, men skogen och skogsbruket är en minst lika viktig del i att bevara våra viktiga ekosystem. I det tredje avsnittet av podcasten Naturligtvis träffar vi Mattias Mårtensson som är yrkeslärare och skogsansvarig på Naturbruksskolan Svenljunga. Vi djupdyker i ämnet biologisk mångfald i skogen och spanar mot hur ett hållbart skogsbruk kan se ut i framtiden.

Framtidens lokala mat

Framtidens lokala mat

July 20, 2020

I avsnitt två av podcasten Naturligtvis träffar vi Hans Nilsson och Cecilia Granath Karlsson, som båda jobbar med livsmedel men på lite olika sätt. Vi pratar odling, grödor, råvaror och framför allt binder vi ihop kedjan från jord till bord och spanar mot både vad vi kommer odla och äta i framtiden. Vilka utmaningar och möjligheter finns, vad kommer vi ställa på bordet i framtiden och hur kommer matens resa dit se ut?

Teknik i trädgården

Teknik i trädgården

July 13, 2020

I första avsnittet av podcasten Naturligtvis träffar vi Anders Stålhand som är ett namn som många inom trädgårdsbranschen känner till. De flesta minns honom som trädgårdsmästaren i TV4-programmet ”Äntligen hemma”, men Anders har också en bakgrund som chefsträdgårdsmästare på Botaniska trädgården i Göteborg, har drivit plantskola på Mandelmanns gård, jobbat med trädgård och odling både i Sverige och utomlands och är i grund och botten utbildad till landskapsingenjör. I det här avsnittet pratar vi trädgård och odling och framför allt teknik i trädgården. Vilken teknik finns och används idag och vilken teknik kommer finnas i framtidens trädgårdar och odlingar?

Play this podcast on Podbean App